BIOTOPPEN

1.     VALKYRIA

Tom Cruise spelar huvudrollen i denna thriller som handlar om en grupp tyska soldater under andra världskriget som riskerade allt för att förändra historien. Under mitten av andra världskriget återvänder överste Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) till sitt hemland för att ansluta sig till den grupp militärer som konspirerar för att mörda Hitler och befria Tyskland.


2.    
I TAKET LYSER STJÄRNORNA

Baserad på Augustbelönande ungdomsboken med samma namn av Johanna Thydell. Jenna 13 år har just börjat sjuan och borde egentligen bara ha kompis och

kärleksproblem att oroa sig för, men Jennas mamma har cancer....


3.    
MAMMUT

Lukas Moodyssons nya film är hans första engelspråkiga film. Det framgånsrika New York paret Tom och Ellen, deras åttaåriga dotter och familjens filippinska barnflicka Gloria. Under en affärsresa till Thailand hamnar Tom i en livsavgörande situation som får honom att ompröva hela sitt liv.


4.    
BENJAMIN BUTTONS OTROLIGA LIV

Berättelse baserad på F.Scott Fitzgeralds novell med samma namn. Huvudpersonen Benjamin Button föds som en svag äldre man och åldras baklänges, d v s att hans kropp blir yngre tills han slutar sitt

liv som spädbarn. Den tragikomiska berättelsen om den välbärgade Button sägs ha inspirerats av Mark Twains kommentar om att det är synd att det bästa i livet kommer först och det sämsta sist.


5. AUSTRALIA

Baz Luhrman som skrev och regisserade " Moulin Rouge" är tillbaka med det romantiska eposet Australia där han återvänder till sitt hemland Australien och jobbar med två av landets främsta filmstjärnor: Nicole Kidman och Hugh Jackman. Det storslagna australienska landskapet utgör bakgrunden till denna historia om brittiska aristokraten Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) som kommer till Australien i slutet på 30- talet för att leta efter sin man som åkt dit för att sälja deras ranch.

Källa:Bioguiden.se                                                                                                                                                  



Text: Panilla/bioguiden
Källar:   http://www.bioguiden.se/


Kommentarer
Postat av: Madelene Bengtsson

Jag älskar att titta på film (: Speciellt när man är lite sjuk och så. Ligger hemma och är förkyld :(

//M

2009-03-05 @ 11:29:22
URL: http://madelenebengtsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0