Växthuset i Olofströrn

Olofströms kommun har startat upp ett aktivitetshus för alla grupper av människor. Alla är välkomna vuxen som ung. Det har fått namnet växthuset av den anledningen att det varit en handelsträdgård där innan. I den ena delen finns det en skateboardspark.
Ungdomarna var mycket duktiga på att åka, och trixa med sina brädor. I den andra delen av huset fanns det massor av aktiviteter att sysselsätta sig med. På nedervåningen finns det ett litet café. Det är mycket humana priser.
En läsk kostar 6 kronor och en stor baguett 15 kronor. På övervåningen finns pingisbord och en liten minigolfbana. Det fanns även biljardbord och fotbolls samt hockeyspel. Stämningen var hel mysig, ingen var ovän med någon. Ungdomarna respekterade de få reglerna som finns. Man fikar endast på nedervåningen. Alla skall få vara med och ingen skall bli retad eller mobbad. Det finns även skapanderum med färg och lera och så småningom kommer även en träverkstad att starta. Det var mycket roligt att se att kommunen har satsat på de unga i kommunen samt att de satsas pengar på det som skall bli vår framtid om inte allt för lång framtiden.




Text: Mikk Jaakola


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0